2

Bogdan Botezatu, Bitdefender: Parental Control. Cum îți ferești copilul de pericolele din online

Acest episod este al doilea din serie de trei interviuri realizate în parteneriat cu Bitdefender. Subiectele vor fi tratate pe rând și vor fi în strânsă legătură de cu noțiuni care ar trebui, în 2019, să ne fie cunoscute la nivel micro: cybersecurity, parental control, internet of things. Spun că ar trebui să ne fie cunoscute în amănunt pentru că dacă nu le cunoaștem modul de funcționare, nu înțelegem cum ne protejăm de intenții rele datele personale, banii, viața personalaă sau profesională.

Primul episod, cu Liviu Arsene, Global Cybersecurity Researcher în cadrul Bitdefender, a fost despre cybersecurity, despre ce inseamnă asta, ce pericole există în online pentru oameni mari și business-uri. Dacă nu ați reușit să îl ascultaâi încă, o puteți face aici.

După cum am promis data trecută, acest episod este despre parental control. Aviz părinților și bunicilor care vor să înțeleagă mai bine lumea copiilor de azi.

Bogdan Botezatu este director de cercetare în amenințări informatice, la Bitdefender, și pentru că are un copil preșcolar acasă, ceea ce se întâmplă în online și amenințările la care sunt vulnerabili capiii îl interesează în mod direct. E jovial, plin de informații și povești cu situații din real life, este omul cu care vrei să discuți despre cybersecurity pentru copii, despre parental control la modul general, și mai ales despre modulul de parental control din #Bitdefender2020, cum îl poți folosi șamd.

Am discutat cu el o mulțime de aspecte și spețe din viața unui copil, care acum se desfășoară online.

Niciunul dintre noi doi nu este de acord cu interzicerea accesului la telefon, tabletă sau alt device conectat la internet. Amândoi susținem educarea și vorbitul liber, primul lucru care trebui să-l faci, de altfel, ca să funcționeze ideea de parental control. Aplicațiile doar te ajută să descoperi șabloane de comportament sau îți dă alerte când ceva suspect se întâmplă pe device-ul copilului. Prin suspect mă refer la conversații îndoielnice, bullying, încercări de solicitări pentru poze cu ei, poze cu cardul cuiva din casă sau transcierea datelor de pe unul, tentative de abuz emoțional etc.

Eu folosesc modulul de parental control de la Apple, combinat cu Bitdefender. O să aflați în interviu care este diferența dintre cele două, spre exemplu, și cum se completează. Ceea ce este valabil și pentru restul aplicațiilor de parental control din piață.

Așadar, play.

O să aflați incredibil de multe despre ce înseamnă viața online a copiilor de azi, o să-i înțelegeți mai bine și, odată cu asta, o să înțelegeți cum o să-i protejați mai bine folosind aplicații de tip parental control, cum este cea dezvoltată de Bitdefender și integrată în Bitdefender Total Security 2020.

Acest interviu este și el unul didactic și este pentru orice om care stă în online și care, mai ales, are copii care fac la fel. E must listen.

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Dacă suntenți interesați de produsele Bitdefender, click aici.

Poți asculta și pe Spotify, Apple Podcasts sau Google Podcasts.

Marian Hurducaș

2 Comments

  1. Parental Control de la Bitdefender este o gluma proasta.
    Nu exista niciun control.
    Indiferent de setari, copiii pot accesa internetul cat vor.

    Daca chiar vreti sa protejati copii de pericolele de pe net nu ati face reclama acestui program inainte de a il verifica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *