2

Bogdan Mirică, scenarist & regizor UMBRE: Ne-am oprit de atâtea ori la mijloc, încât am ajuns să credem că asta e destinația

Nu e un copil minune, nu e un copil rebel. Și dacă o fi, cu siguranță nu e al industriei de cinomatografie românească. Nu face parte nici dintr-un val nou, nici unul vechi. Bogdan Mirică pur și simplu face parte fără etichete sau împărțiri pe segmente de populație sau piață.

Bogdan Mirică e genul de om care face parte din ce vrea el și o să înțelegeți asta odată ce dați play acestui interviu excepțional. Nu-mi vine acum alt “superlativ”.

Bogdan Mirică e un om care și-a găsit, în sfârșit, locul, din punct de vedere profesional. A trecut de la jurnalism la advertising, apoi la film. Le-a făcut pe toate foarte bine, deși preferă să nu vorbească despre Bogdan Mirică, jurnalistul, sau despre Bogdan Mirică, cel mai tânăr director de creație din advertisingul românesc. Bogdan Mirică vorbește despre el la prezent, prezent de care este foarte conștient, motiv pentru care este foarte sigur de viitor.

Știe că sezonul 3 din Umbre, produs de HBO Europe, singurul serial românesc de export, o să fie cela mai apreciat dintre toate. Știe că e mai bun decât 1 și 2, la fel cum 2 știa că e mai bun decât 1. Și a avut dreptate. A fost. Este. Umbre 3 se va lansa în 20 noiembrie, pe HBO GO, și vine la pachet cu toate episoadele. O premieră, pentru că este prima producție oginală HBO Europe care primește liber la binge. În 20 noiembrie nu mă căutați, 8 ore le am rezervate pentru Umbre 3.

Am discutat 2 ore despre fiecare personaj în parte, despre compoziția lui, despre ce reprezintă, dacă reprezintă și de ce, despre cum gândește și cum va gândi. Cine e Relu? Dar cine e Gina? Ce reprezintă Gina? E cumva reprezentanta femeilor din România și condiției lor?

E un episod pentru cei care vor înțeleagă fenomenul Umbre și de ce are succes, pentru fanii filmului, pentru cei din cinematografie și teatru, scenariști, actori, regizori, pentru creativi, storytellers sau copywriters.

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *