0

Bogdan Roșca, manager general Radio Cluj: Centralizarea comunicării în perioada Stării de Urgență a fost o greșeală majoră

Bogdan Roșca este pentru mine unul dintre puțini oameni cu adevărat profesioniști din presă. Practică meseria asta din 1995 și tot de atunci lucrează în slujba Radio Cluj, post de radio regional, parte din SRR, pe care-l și conduce de aproximativ 6 ani. Mi-a fost șef, dar tot timpul l-am văzut drept coleg și partnere de proiecte. Este o persoană extrem de echilibrată și competentă, adeptă a dezvoltării continue. Recent a terminat dreptul, printre altele. Este la zi cu tot ce presupune new media și tehnologie.

Mi-am dorit să am discuția asta cu el acum, la final de două luni de Stare de Urgență, pentru că voiam neapărat să analizez cu el ce s-a petrecut, cum s-a prezentat presa și cum s-au prezentat structurile Statului în relația cu ea și ambele în relația cu cetățenii, spre exemplu.

Etica și deontologia n-au fost evitate, derapajele sau erorile nici atât, sprijinul de 40 de milioane de euro pentru presă din partea Statului a fost și el analizat, iar viiitorul radioului și prezența podcastului în peisajul media au primit câteva minute din atenția noastră, de asemenea. Nu am lăsat deoparte nici subiectul fake news și nici legitimitatea închiderii outleturilor media care răspândesc știri false.

Convorbirea noastră a devenit pe alocuri aprinsă iar unele întrebări și răspunsuri au picat din topor, fără ocolișuri.

Dintre ideile principale:

– Centralizarea comunicării în perioada Stării de Urgență a fost o greșeală majoră.
– În Starea de Urgență democrația se anulează.
– Când economia strănută, publicitatea intră-n comă.
– Podcastul are un viitor frumos în peisajul din care face parte, dar nu va interfera cu radioul.
– Oamenii așteaptă altceva de la radio și total altceva de la podcast.

Bine, subiectele sunt mai multe, ideile de luat și notat mai stufoase, dar le aflați odată ce dați play.

Apple Podcasts
Spotify
Anchor.fm

sau chiar aici:

E un interviu pentru oamenii din presă sau interesați de subiect, oameni de marketing și comunicare, oameni de agenție, antreprenori, freelanceri din industriile creative, poate chiar și cei care activează în sistemul juridic. Aș zice că e chiar pentru toată lumea, de fapt.

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *