0

Cristina Bazavan, urban.ro: Dacă ar fi trebuit să fac școala online, nu aș fi avut nicio șansă. Vin dintr-o familie modestă

Cristina Bazavan e un nume de referință în două industrii mari și late: cea de media și cea de comunicare. Apoi, dacă auzi numele invitatei mele din acest episod și faci parte dintr-una dintre cele două segmente amintite anterior, cu siguranță te gândești să asociezi educație, cultură, film.

A avut destul de repede contact cu presa, locul în care a început călătoria ei profesională și ceea ce a definit-o ulterior și a făcut-o să fie Cristina Bazavan. În facultate s-a întâmplat. În aceeași perioadă a intrat prima dată într-un radio. A dat o probă de voce pentru promo, dar la plecare i s-a propus să rămână pentru mai mult. A făcut parte din echipa care a pornit la drum cu Radio 21, actual Virgin Radio, a fost parte din echipa Europa FM, brand media pentru care a contribuit inclusiv la procesul de branding și poziționare. În presa scrisă și numele revistei Tabu se leagă de numele ei, iar de puțin timp, Urban.ro. Aș putea să vă povestesc foarte multe despre Cristina Bazavan, dar pentru că aș vrea neapărat să trec la subiectul interviului de față, îmi iau libertatea de-a vă da un link către blogul ei ca să îi conspectați CV-ul. Bine, hai că vă mai zic vreo două. Are o listă impresionantă de persoane pe care le-a intervievat, iar pe ea se regăsesc nume precum Steve McCurry, Milla Jovovich, Ziggy Marley, Milos Forman, Margaret Atwood sau Victoria Abril.

Subiectul, deci. E simplu, dar complicat în același timp. Educația și importanța educației în viața ei. De unde a plecat și cum a ajuns unde a ajuns.

Se declară tocilară. Spune să educația fost singura ei șansă și că accesul la educație, chiar și de bază, a fost esențial pentru dezvoltarea ei profesională, dar și ca om. Nu s-a oprit niciodată din învățat. Din punctul ei de vedere e un proces constant care te ajută să fii un om mai bun și, deopotrivă, să rămâi relevant în domeniul în care activezi. Învață și-i învață și pe alții ori de câte ori primește ocazia să o facă. De altfel, într-un astfel de context ne-am cunoscut și noi live, după ce schimbaserăm deja câteva idei în online. Eu comunicam TIFF în online, Cristina Bazavan făcea parte din proiectul 10 pentru film despre care vorbim și în interviu.

Mi-a mai spus că dacă ar fi trebuit să facă școală online, lucru care a fost favorizat pentru copiii prezentului de către pandemia COVID-19, nu ar fi Cristina Bazavan de astăzi. Achiziția de tehnologie ar fi fost prea mult pentru părinții ei care țineau deja doi copii în școală. Pe scurt, nu și-ar fi permis luxul unei tablete și al unei conexiuni la internet. Nu ar fi avut nici șansa de a primi cele necesare pentru școală online de la un brand care se implică social cum fac Vodafone și Fundația Vodafone prin campania Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă, parte din programul Școala din Valiză. Prin acest demers, fiecare dintre noi poate dona cel puțin 2 euro, sumă pe care Fundația Vodafone o dublează și cumpără tablete pentru copiii care nu-și permit una. Vodafone va asigura accesul la internet. Puteți face asta cu un sms la 8846.

Vă invit, așadar, să dați play acestui episod. Are multe take aways.

Play pe:

Apple Podcasts

Spotify

anchor.fm

sau direct aici:

La final vă las link către cărțile despre care vorbim în interviu: Arta Interviului de Lawrence Grobel, Howard Stern Comes Again.

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *