1

Cristina Chipurici, digital wellbeing coach: Dependența de online e similară cu dependența de droguri

Pe la începutul anilor 2010, cam așa cred, era cea mai urmărită femeie din România. Pe social media, da, nu pe o alee întunecată. Era un copil, avea în jur de 20 de ani și, zice ea, cu un succes vremelnic pe care nu a știut cum să-l gestioneze.

Drept urmare, she fucked it all up, cum ar veni. Dar până la momentul ăla, situația a fost roz.

S-a înscris la facultate, la jurnalism, și acolo i s-a spus că nu poate face performanță financiară în presă fără trivial, indecent sau clickbait. Nu a fost de acord și a demonstrat asta cu monden.info, actualul urban.ro.
Proiectul ei a devenit extrem de important în lumea muzicală de atunci. Trupele își doreau lansări de clipuri și piese pe monden.info, fanii cumpărau mai multe bilele la concerte dacă vedeau informații pe site decât dacă ar fi văzut în oricare altă parte. Ce să mai, era hit. Un hit pe care l-a vândut ceva vreme mai târziu, iar banii i-a investit într-un master de muzică în afară.

A devenit omul de comunicare al multor nume din hip-hop și pop, dar mai ales underground. Apoi a dispărut de pe radar. Iar informații despre momentul ăsta veți descoperi inclusiv în interviul de aici. Și tot aici aflați și despre The CEO Library, ultimul proiect mare în care a fost implicată și pe care l-a gândit.

În prezent face, printre altele, parte din echipa Porc, citește câteva zeci de cărți pe an, propovăduiește digital wellbeing-ul ori de câte ori are șansa și susține trainguri pe acest subiect. Cristina Chipurici a renunțat la contul de Facebook acum câțiva ani pentru a face un experiemnet de câteva luni, dar experiemntul a funcționat atat de bine încât nu a mai revenit printre noi. De atunci este foarte interesată de ce se întâmplă cu noi când ne drogăm cu scroll și inimioare. Are și explicații, și rezolvări.

Că suntem la început de an și nici nu s-a uscat bine cerneala pe lista de rezoluții, din interviul ăsta aflați cum vă țineți de un obicei precum cititul cărților, cum puteți renunța treptat la a mai petrece ore bune în online fără folos, cum să vă setați rutine noi și cum să exersați, per total, digital wellbeing. Avem și propuneri de cărți de citit, și podcasturi de ascultat. Așa că play and learn. Și cu plăcere.

Și ăsta e un episod pentru toată lumea.

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *