0

Dragoș Tuță, Ambasada Sustenabilității în România: Dreptul la aer curat este un drept fundamental

Dragoș Tuță este fondatorul Ambasadei Sustenabilității în România.

Proiectul a prins viață relativ recent și a apărut din dorința lui Dragoș Tuță de a lăsa în urmă o lume mai bună. O să înțelegeți ce înseamnă asta pentru el odată ce dați play acestui episod.

Are în spate o experiență vastă în Corporate Social Responsibility sau CSR, a lucrat inclusiv la proiectul Țara lui Andrei și a pus, printre altele, bazele The CSR Agency cu care a fondat, de altfel, Ambasada Sustenabilității în România.

Interviul cu el vine în contextul în care subiectul “aer poluat” este deja în atenția tuturor, mai ales a celor din București. Am discutat fix despre asta. Despre aer, despre ce înseamnă poluarea într-un oraș mare, de unde vine poluarea și ce o produce, ce soluții ar exista pentru diminuarea valorilor alarmante relevate de senzorii de monitorizare a aerului montați prin București, despre sustenabilitate, energie regenarabilă, CSR și resposabilitate la nivel individual. Am zăbovit o vreme și pe subiectul raportării non-financiare, care a devenit obligatorie încă din 2019 pentru companiile care au peste 500 de angajați. Dacă vă e străin, play epidsodului și o să aflați ce înseamnă raportare non-financiară și ce sunt alea standarde GRI, spre exemplu.

E un episod pentru lumea pentru că aerul nu are culoare politică, după cum, de altfel, se numește și campania Ambasadei Sutenabilității care are drept scop atragerea atențiai asupra acestei probleme. Pentru că este o problemă.

Senzorii de montorizare a aerului pot fi consultați pe aerlive.ro.

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *