0

Ioana Acsinia & Alina Stan, YOXO: Am reușit să dezvoltăm un produs alături de clienți. Ideile lor se regăsesc în YOXO

*Acest episod este realizat în colaborare cu YOXO.*

Ioana Acsinia și Alina Stan sunt product managers la YOXO. Stați, nu deschideți Google. Deschideți www.yoxo.ro. Dar vă explic și eu imediat.

Deși atât Ioana cât și Alina sunt product managers, Ioana se concetrează mai mult pe marketing și comunicare, Alina pe strategie și oferta comercială.

YOXO e cel mai tânăr serviciu de “Telco”, adică telecom, inițiat de Orange, dar lăsat să fie independent, și care va face o mică revoluție în industia din care face parte. YOXO nu e nici cartelă prepaid, nu e nici abonament cu durată determinată. Are la bază un model de business bazat pre subscription. Subscription e tot un fel de abonament, într-adevăr, dar nu e un abonament clasic. Poți sista plata și totodată întrerupe colaborarea când ai tu chef. Mai mult, în timpul în care folosești YOXO, poți adăuga sau scoate features în funcție de ce nevoi ai în momentul în care te afli.

Am fost extrem de încântat de interviul ăsta făcut în colaborare cu YOXO pentru că am avut șansa să port o discuție deșteaptă cu două persoane care au pus pe picioare un produs total nou, care nu poartă după el niciun bagaj emoțional, după cum spune Ioana Acsinia în interviu. Am discutat cu invitatele mele despre:

– ce înseamnă să găsești o nevoie despre care nu e nimeni conștient că o are,
– ce presupune construcția unui brand nou într-o piață și industrie care nu și-au adaptat prea mult modelul de business nici la realitatea digitală cotidiană, nici la audiența tot mai independentă care nu vrea nimic mai mult de-un prieten cu beneficii,
– cum comunici un produs atât de nou într-o piață care nici nu e educată în sensul înțelegerii lui,
– ce strategie de marketing aplici și ce tip de consumatori vizezi prima dată,
– cum aduci clienții într-o comunitate și-i convingi să colaboreze cu tine,
– cum reusești să aduni feedback relevant și chiar să implementezi ideile comunității tale,
– de ce e ok să te percepi drept un startup, chiar dacă ai backup de la un brand solid în piață.

Astea sunt doar câteva dintre subiectele discutate. Veți descoperi mult mai multe idei și informații într-o oră și jumătate de interviu, așa că play cu încredere. E un interviu ideeal pentru manageri, antreprenori, viitori start-up-eri, marketeri și comunicatori.

Play episodului pe:

Apple Podcasts

Spotify

anchor.fm

sau direct aici:

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *