0

Lansare iPhone 6s la Vodafone. Ce așteptări am de la noul terminal (P)

În mod tradițonal deja, în perioada asta a anului aștept lansarea unei noi generații de iPhone. De fapt, cred că pot spune fără prea mari rezerve că “așteptăm”, pentru că sunt curioși și cei care nu au nicio treabă cu produsele sau softurile produse de Apple. Buzz-ul creat în media e atât de mare începând cu luna august, încât e greu să nu citești măcar un articol pe această temă și care să nu te facă curios.

Vizavi de așteptare mi-a venit un gând în septembrie, în timp ce mă pregăteam să văd prezentarea Apple, că lansarea iPhone a ajuns la stadiu de sărbătoare, precum e Paștele și Crăciunul.

Ce așteptări am de la iPhone 6S

Ca de obicei, o lună mai târziu, noul terminal prezentat de Apple ajunge și în România, iar de la iPhone 4s încoace nu ratez nicio lansare oficială a Vodafone. Da, sunt un fan al produselor Apple. Am deja o suită întreagă de gadgeturi cu sigla lor și, mai mult, am convertit câțiva oameni să adopte și ei funcționalitatea și productivitatea pe care o oferă ele.

Citesc tot ce-mi pică-n newsfeed despre produsele Apple. Sunt interesat de produse, softuri și mai ales de cum fac marketing și comunicare. Am acumulat destulă informație și know how din experiențe practice încât prietenii să mă considere un bun consultat și să mă sune pentru orice întrebare pe care o au referitoare iOS, spre exemplu.

Astfel că așteptările de la iPhone 6s nu-s cele mai mari, însă, alea care sunt au legătură directă cu upgrade-ul camerei foto și a noilor senzori. Pentru că în agenție producem micro-content aproape zilnic, vreau să văd ce înseamnă 12 megapixeli și cum se comportă ei în filmare format 4k, în condițiile în care cei 8 megapixeli pe care-i am acum mă mulțumesc cu vârf și îndesat.

Recent am văzut un video care compara un DSLR și iPhone 6s. La fotografie, evident, știm cine se descurcă mai bine, dar la video…

Și generația precedentă se descurcă mai mult decât onorabil, crede-mă. Am filmat și pozat cu iPhone 6 Plus în toate condițiile prosibile de lumină și spațiu, și am crezut că nu mă mai poate surprinde cu nimic. Dar în weekendul ce tocmai a trecut am avut o sesiune de off-road pe dealurile podgoriei Jidvei, și s-a comportat impecabil! Poți vedea ambele videoclipuri aici.

Conexiunea de date e importantă

Ca să uploadezi astfel de videouri fără să pierzi calitate, ai nevoie de o conexiune sănătoasă la internet, fie ca e pe direct, WI-FI sau 4G. Primul video în weekend l-am uploadat de pe laptop, folosind 4G-ul Vodafone prin hotspotul de pe telefon. Aproximativ 250 mb, cât a avut materialul video, a fost publicat în 6 minute pe Facebook. Nu e prima dată când fac asta. A făcut-o inclusiv din mijlocul Clujului când nu aveam WI-FI disponibil, și de fiecare dată viteza de upload m-a susprins plăcut. Acum înțeleg și de ce.

Potrivit unui studiu OpenSignal efectuat pe 325.221 de utilizatori globali de 4G, Vodafone primește distincția de “cea mai bună rețea certificată” cu o viteză medie de 36mb/s. Dacă faci calculul upload-ului pe care l-am făcut eu în weekend, îți va da ca rezultat 41mb/s.

Ce ar (mai) putea schimba iPhone (în peisajul media)

Léman Bleu reporter Denis Palma with an iPhone rig. Photo by Laura Keller/Léman Bleu

Léman Bleu reporter Denis Palma with an iPhone rig. Photo by Laura Keller/Léman Bleu

O să îți dau un singur exemplu.

O televiziune din Suedia a luat decizia de a înlocui toate camerele video cu iPhone 6. Experimentul a mai fost făcut și la alte instituții de presă, dar niciodată nu a contribuit la o decizie atât de radicală. Detalii aici.

Dacă rezultatele lor vor fi bune, am senzația că piața de media va suferi din nou o schimbare majoră.

iPhone 6S la Vodafone

Deci voi merge deseară, la 23:00, în Vodafone Shop-ul din Piața Unirii, pentru lansarea iPhone 6S în România. Și revin cu impresii. Vânzarea noului telefon va începe la miezul nopții, în cele 15 magazine deschise în toată țara. Detalii despre lansare găsești și pe pagina oficială de Facebook a operatorului de telefonie mobilă, iar în mod specific pentru clujeni aici.

Dacă treci pe acolo și mă vezi, trage-mă de mânecă. Pur și simplu ador să vorbesc despre gadgeturi și producție de micro-content.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *