0

Radu Tudoroiu, antreprenor și fotograf: Îmi plac problemele pe care nu pot să le rezolve alții

Radu Tudoroiu e genul ăla de om cu care ori ai chimie, ori n-ai, și dacă n-ai, atunci vă vedeți fiecare de treburile lui, separat. Dar dacă ai chimia asta, fie ea și doar profesională, situația devine destul de repede win-win.

M-am cunoscut cu Radu Tudoroiu la un eveniment, imediat după ce m-am mutat în București, când încă nu cunoșteam multă lume. Roxana, soția mea, care și organiza evenimentul, mi-a făcut cunoștință cu el și mi-a zis că e un foarte bun fotograf. De aici am început o lungă discuție despre fotografie, video și aparatură. Despre tehnică, estetică, creativitate.

De atunci am avut câteva proiecte în care am colaborat și-mi amintesc foarte bine când am deschis cu un colaborator un folder cu munca lui Radu și el, colaboratorul, a exclamat: Deci așa arată produsul final venit de la Tudoroiu! Face toți bani! Credeam că-i un mit.

Nu, nu e.

Radu este unul dintre cei mai buni fotografi cu care am lucrat. Crede în creativitate, dar în creativitatea aia care aduce plus valoare și e funcțională, nu în creativitatea nice to have – adică aia care de cele mai multe ori e valorificată în competițiile industriilor creative. Omul e inclusiv business oriented pentru că e și antreprenor, astfel că va veni la tine cu rezolvări custom made. Radu Tudoroiu este unul dintre cei mai apreciați traineri din industrie.

Da, am discutat cu el despre creativitatea din câmpul muncii sale, despre importanța stăpânirii tehnicii și a teoriei, despre de ce un fotograf sau videograf este mai sump sau mai ieftin, ce proiecte a făcut și pentru cine – spoiler alert, sunt sanse foarte mari să vă fi uitat cel puțin un ad în care se află munca lui Radu, cum evoluezi în fotografie și videografie, cum faci investiții în achipamente șamd.

E un interviu cuprinzător, bun de ascultat de către fotografi, videografi, oameni de comunicare și marketing, antreprenori.

Play episodului pe:

Apple Podcasts

Spotify

anchor.fm

sau direct aici:

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *