0

Raluca Kișescu, scriitor: O carte* care să fie despre business, sex și călătorii? Am spus da pe loc!

Disclaimer: Cartea asta se lansează în 12 martie, online, de la ora 12:00. Follow Raluca Kișescu și Curtea Veche Publishing for more on this topic.

Raluca Kișescu nu e la prima apariție în HURDUcast, dar în același timp e la prima apariție în HURDUcast cu funcția de scriitor.

Să vă explic.

Prin 2019 mi-a înmânat cartea de vizită pe care scria brand consultant și am vorbit despre jobul care a definit-o ca profesionist, acela de șef al departamentului de marketing al Avon, și despre cum stă treaba cu brandurile, marketingul și comunicarea. Acum, în 2021, după ce în primul interviu făcea teasing pentru cartea care este și subiectul prezentului interviu, vorbește din postura de scriitor. Cartea se numește “Povestea unicornului care a alergat de la birou la Rio”, publicată de Curtea Veche Publishing, și este, pe scurt, fix despre ce se face vorbire în titlul interviului. Cu mențiunea că am citit cartea încă din faza de manuscris și balanța înclină mai mult spre business și călătorii, și mai puțin spre sex. Dacă sunteți născuți cel târziu pe la final de ani ’80, o să găsiți la fel de mult sex cât găseai în seria Emanuele. Nu prea, deci.

Dacă citești cartea asta înveți din experiența profesională a Ralucăi mai mult decât dacă ai urma un curs intensiv. Și aș bate monedă pe asta puțin pentru că e o experiență documentată pe carnețel, ceea ce nu-i de lepădat după 14 ani de corporație într-o funcție notabilă. Înveți și despre scoala vieții. Numai că școala asta a vieții nu aia la care v-ați aștepta, ci e școala vieții unui tocilar. Căci Raluca a fost și încă este tocilară.

Scriitura e smart-funny, cu mult jargon profesional și destul de multă romgleză cât să facă inconfortabil orice om iritat că limba este un organism viu care împrumută cuvinte și expresii din alte limbi/culturi.

N-am niciun dubiu că n-o să vă placă interviul ăsta cum n-am nici că nu o să vă placă cartea.

Spor la play. Aici:

Apple Podcasts

Spotify

anchor.fm

sau direct aici:

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *