0

Răzvan Todor, Bitdefender: Internet of Things, smart homes și cybersecurity. Cum îți protejezi casa de atacurile hackerilor

Acesta este al treilea episod din seria concepută în parteneriat cu Bitdefender. Treatează pe cât se poate de larg un subiect la zi, care ne privește pe toți cei care suntem cu casele din ce în ce mai conectate la internet. 
Folosesc produsele și serviciile Bitdefender de ani de zile, pretind că sunt la zi cu ce presupune amenințare cibernetică, și mă îngrozește puțin superficialitatea cu care acest subiect este încă tratat. Acesta este motivul pentru care am decis o serie educativă despre cybersecurity alături de liderul industriei de profil.
Vorbim în acest episod cu Răzvan Todor, Director of Connected Homes Security la Bitdefender, adică a toturor lucrurilor văzute sau nevăzute, dar conectate la rețea. Un pion important al dezbaterii noastre este chiar produsul pe care l-a supravegheat de aproape, din faza de prototip până la cea de producție de serie, și anume Bitdefender Box. 
Este un produs pe care-l folosesc de mai bine de un an, sunt extrem de mulțumit de el și cred că un astfel de gardian de rețea ar trebui să existe în fiecare casă, în 2019, cu atât mai mult cu cât în ea se află cel puțin un copil. 
În acest episod aflăm ce înseamnă conceptul de smart home, când știm că avem o casă interconectată sau conectată la internet, ce trebuie să avem în vedere în momentul în care ne luăm un device nou pe care intenționăm să-l conectăm la rețea, cum luăm decizia de cumpărare și la ce ne raportăm. La nume, renume, preț? Mai mult, de ce ar vrea un hacker să preia controlul frigiderului tău, a aerului condiționat sau a camerei smart din living? Smart locker sau yala clasică? Ce ar fi mai bine? Ar trebui să-mi instalez un sistem de protecție digitală în casă, chiar dacă eu consider că nu am smart home? Întrebări la care am primit răspuns cu răbdare, extrem de multe detalii și referiri la soluții care te pot proteja constant, cum ar fi Bitdefender Total Security 2020
E un episod de ascultat pentru toată lumea care are cel puțin o rețea wifi acasă și cel puțin un device conectat la ea. 
Sfatul cu care eu am rămas după acest episod e simplu. Fii atent la ce device-uri cumperi și înrolezi în rețeaua de acasă. Îți aduce beneficii sau riscuri?

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *