0

ReConnect, ReFill, ReWine

To drink or not to drink? Aceasta ar fi întrebarea pe care mi-o pun seară de seară, după ce am terminat cu enumeratul lucrurilor pe care le-am făcut în ziua ce tocmai apune.

Clinic, dacă bei în fiecare zi, ești alcolic. Din punct de vedere social însă, a bea ceva alcool zilnic e safe. E acceptat. E normalitate. Ar fi ciudat să fie invers. Până la urmă, toată lumea recomandă un pahar de vin pe zi, nu? Și unde merge unul, de ce nu ar merge încă unul?

Și bei. Și-ți place. Și la un moment dat dulapul tău, sugestiv numit Narnia, nu mai conține licoarea aia clieșic numită bahică. Intri sau nu în panică? E, totuși, singurul tău moment de liniște al zilei.

E momentul în care auzi doar sunetul tirbușonului care penetrează dopul de plută. E momentul în care dopul protestează. Și scârțâie. Nu știi dacă de plăcere sau de durere. Sau de amândouă. Nu te-ai gândit niciodată la asta și nici că-ți pasă. Știi doar că te obligă să depui efort să-ți meriți clipa în care adulmeci mirosul subtil, sec și totuși bogat în arome. Scârțâie, da. Îl tragi gentil dar hotrărât afară din sticlă și… pac! Ai învins. S-a deschis sticla. Te-ai gândit de atâtea ori că sunetul vinului care curge din sticla în pahar ar fi bun ca ton de apel. Ăsta e momentul pe care l-ai așteptat, ăla în care te poți conecta cu tine, dar nu se va înfăptui penttru că tu ai uitat să-i faci ReWine Narniei. Suferi și aștepți până mâine, mergi înapoi la magazin sau comanzi online?

Comanzi online. You’re gonna ReWine your Narnia. It’s that simple.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *