2

Selly, vlogger | 5gang: Dacă România asteaptă să fie educată de un copil de 18 ani, nu suntem bine

Ar putea fi Selly un adult prins în corpul unui copil? S-ar putea ca asta să fie prima întrebare pe care ți-o pui în timp ce asculți acest intreviu sau după.

S-au scris râuri de articole, s-au montat kilometri de benzi video si secvențe audio cu și despre Andrei Șelaru aka Selly, cel mai cunoscut vlooger din România, cu peste 2 milooane de abonați. A devenit celebru în lumea celor mari după ce Decât o Revistă i-a alocat un spațiu amplu pentru un portret cum rar mi-a fost dat să văd în ultimii 10 ani în presa autohtonă. Materialul ăsta a iscat extrem de multă rumoare, a făcut ca oamenii să vomite hate și să acuze pentru simplul fapt că nu înțeleg un fenomen și sunt prea elitiști să facă efortul de-al cuprinde cu simțul înțelegerii.

Când spun fenomen mă referer clar la unul cultural. Pentru că vloggingul este deja un fenoment cultural, fie că vă convine sau nu, iar muzica pe care vloggerii o scot acum e și ea, la fel, un femomen cultural. 5gang, trupa de vloggeri pe care Selly o păstorește fără să-și aroge vreun merit în sensul ăsta a devenit celebră după piesa SOS, pe care fiică-mea mi-a pus-o în urechi toată vara lui 2018. Când am primit Homepod-ul, prima interacțiune a Marei cu Siri a fost “Hey, Siri, play 5gang SOS”.

L-am studiat Selly. Am studiat 5 gang. E de datoria mea să înțeleg ce se întâmplă în lumea copiilor mei și, doamne iartă-mă, mi-e imperios necesar să știu ce se petrece în mediul digital, ăla în care am un business și lucrez de vreo 10 ani.

Selly e un copil normal, dar totodată nu e un copil care să se încadreze într-un șablon anume, conturat de generația lui 80 sau chiar de cea de dinainte. Selly e înspăimâintător de matur și are muschiul gândirii muuult mai antrenat decât o parte covârșitoare a generațiilor mai bătrâne decât el. Nu toți copiii sunt ca el, dar sunt mult mai mulți la fel, smart adică, decât am fost noi.

Îmi place Selly. Îl respect și apreciez munca din spate.

Am făcut interviul ăsta la Craiova pentru că nu cred în interviurile de la distanță, ocazie cu care am început #HURDUcastOnTour, proiect care pesupune interviuri prin țară, cu oameni care contează local sau național, și care merită scoși în față și “deposedați” de idei și viziuni notabile.

Am dezbătut educația, cultura, am atins religia și politica, advertisngul, vloggingul, influencer marketingul, moralitatea și respectul.

Dați play. O să descoperiți o lecție. Sau mai multe.

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *