0

Testul suprem al vitezei Supernet™ 4G+ de la Vodafone România

Sunt un consumator atipic, dar cred că deja am stabilit că acest detaliu e adevărat. Am spus-o de prea multe ori aici sau prin alte părți de social media. Nu consum orice, oricum, oricât și oricum, dar și când mă apuc s-o fac, devin ceea ce n-ai fi crezut: un conservator. Conserv relațiile pe care le am și-mi aduc un plus de ceva, conserv colaborările care funcționează, păstrez furnizorii de servicii sau producătorii. Odată ce m-am învățat cu binele, mi-e greu să schimb tabăra. E normal.

Așa că mi-ar fi greu să-mi schimb furnizorul care-mi oferă servicii de telefonie mobilă și trafic de date. Multe date. Numai în luna mai am calculat că eu și colegii mei din agenție am consumat în jur de 50 de giga de internet mobil. Ce să-i faci? Agenție mică, pretenții mari.

Nu are sens să te întrebi cum au ras 3-4 oameni atâta cantitate de internet. Căile uploadu-ului sunt nebănuite, crede-mă. Am avut destule evenimente pentru care am produs și distribuit content multimedia în real time încât să spargem 50 de giga de net, cam cât un om normal într-un an. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu aveam acces la net din orice colț am Clujului, nici nu vreau să mă gândesc. Serios.

De la Supernet 4G la Supernet™ 4G+

Săptămânile trecute, când încă eram în Spania, încercam să-i explic prietenului meu stabilit acolo ce înseamnă pentru mine momentul când telefonul îmi trece din 4G în 3G. I-am explicat că e fix ca și când te-ai întoarce la conexiune EDGE sau dial-up. Credea că aberez, el e plecat de ceva vreme din România și nu-și dă seama că  la noi viteza decentă de internet mobil bate de departe viteza internetului spaniol care vine prin metode tradiționale. Spre exemplu, am încercat să descarc două materiale video care însumau 1,5 Gb și ar fi trebuit să aștept aproximativ 3 ore. Eram într-un hotel cu profil business, da? Mi-am rugat o colegă să descarce în locul meu, ea fiind în România, și a reușit în vreo 8 minute. Cu tot cu upload pe YouTube a durat cam 20 de minute.

Altfel spus, îmi iei netul, îmi iei nu doar obiectul muncii, ci și o nevoie. Nevoia de a fi constant conectat, dar nu oricum, ci la viteze cuprinse între 4G și 4G+. Pentru că trebuie să știu ce se întâmplă în timp real! Dacă nu știi cum e asta 4G+, află că poți descoperi singur fără costuri în plus începând de astăzi până în 5 octombrie.

Cluj-Napoca și Iași, Supernet™ 4G+ Cities 

Vodafone România are de acum cea mai extinsă rețea 4G+, prezentă în București, în cele 41 de reședințe de județ din țară și în alte 330 de localități. În prezent e cea mai bună rețea pentru video HD pentru mobil, cu cea mai extinsă acoperire 4G+ care, inevitabil, implica și mai multe beneficii pentru clienți.

Odată lansată azi trecerea la Supernet 4G+, timp de o lună, între 5 septembrie și 5 octombrie, toți utilizatorii Vodafone din Cluj-Napoca și Iași beneficiază de trafic nelimitat, gratuit, oriunde în orașele respective, prin noul concept 4G City.

Fie dimineață, prânz sau seara târziu, în Cluj-Napoca Supernet™ 4G+ City ai NET GRATIS la viteze 4G și acces gratuit la muzică, filme, cărți și multe altele.” O zice Vodafone chiar  aici.

Exact ce spuneam aseară, când am primit sms fix când am ajuns acasă din Budapesta:

Testul suprem al vitezei Supernet 4G+

Nu, nu este făcut cu vreo aplicație care să-ți măsoare viteza de upload și download. Nu, este făcut cu o mașină de curse care are geamurile acoperite, pilotată doar cu ajutorul real time streaming-ului video făcut de telefoane mobile. Și da, e genul ăla de idee vizavi de care ți-e ciudă că nu ți-a venit ție.

supernet 4g+ vodafone titi aur cabral  supernet 4g+ vodafone titi aur cabral masina curse

Explicația și videoul mai jos:

Supernet™4G+ este promovat printr-o campanie de comunicare ce se desfășoară în mediile TV, print, online și outdoor, construită în jurul mesajului „Ai puterea să reușești imposibilul. Rețeaua ta de încredere, Supernet 4G+, te susține cu cu cea mai bună experiență video HD”. Spotul TV ilustrează un test extrem pentru Supernet™4G+, efectuat de pilotul de raliu Titi Aur, care a acceptat provocarea de a conduce cu viteză mare mașina sa de curse având geamurile complet acoperite și bazându-se numai pe imagini cu pista filmate de smartphone-uri instalate deasupra mașinii, transmise prin rețeaua Vodafone România și recepționate pe tablete montate pe parbiz, în interiorul mașinii. Co-pilotul său în acest test a fost vedeta TV Cabral.

Pregătește-te. Apasă play. Minunează-te.

Cât de mare a fost viteza mașinii sau cât de mare a fost viteza cu care s-a panicat Cabral, nu știu, dar știu viteza cu care au transmis telefoanele înăuntrul mașinii:

“[…] Datorită expertizei noastre în tehnologia 4G+ și infrastructurii noastre mobile avansate, în testele pe care le-am efectuat am reușit să depășim bariera de 1 Gbps pentru viteza de descărcare a datelor. Am atins un maximum de 1,35 Gbps, cu mult peste viteza pe care o pot susține terminalele din ziua de azi, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

Cum am ajuns aici? La 1,35 Gbps prin terminale mobile? Simplu. Consumul de video (la calitate HD, da) a crescut mult. Atât de mult încât Facebook estimează că în proximativ 5 ani în news feed-uri o să avem video ca și tip de content majoritar, prea puțin text și fotografie, cum se întâmplă în prezent.

În definitiv, știi ce? Spotul ăsta nici nu e despre cât de bine merge rețeaua sau despre ce viteză are, ci despre câtă încredere poate avea un furnizor de servicii în ceea ce oferă.  Ca om de comunicare sau de marketing, detaliul ăsta te face să te gândești, nu?

Așadar, Vodafone România a lansat Supernet™ 4G+. Ce însemnă asta pentru un om de comunicare? Un fel de binecuvântare. Pentru că asta simți când scoți laptopul sau tableta, nu ai wifi în jur, dar ai un telefon conectat la rețeaua Vodafone pe care ai activată funcția hotspot. Am trăit asta pe pielea mea de prea multe ori.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *