0

Vlad Tăușance, strategist: Nu ne putem aștepta la o dezbatere din partea candidaților dacă noi, ca societate, nu avem o dezbatere

Pe Vlad Tăușance s-ar putea să-l știți drept băiatul ăla din echipa de campanie electorală a lui Klaus Iohannis, din 2014, care a făcut atunci ca pagina de Facebook a candidatului său să treacă de un milion de like-uri. Spune, însă, că meritele nu sunt ale lui sau cel puțin nu întregime, ci ale echipei din care a făcut parte.
E un mozaic de meserii și aptitudini.
A fost barman, dj, jurnalist, scenarist, autor de carte de poezie, trainer, advertiser, antrenor de creativitate și consultant de stragie și comunicare. A trecut prin spatele scenei politice, deci înțelege și comunicarea din spectrul ăsta, ba mai mult, ajută asociații și organizații non-guvernamentale să comunice proiectele, intențiile și identitatea. Se implică destul de mult în acțiunile acestor organisme așa că nu poate sta deoparte dacă i se cere ajutorul.
Este atent la detaliile care țin de nuanță sau ton și taxează inechitatea, mai ales dacă ea este socială. Crede în egalitatea de șanse și militează pentru asta. Doar dă-i ocazia să o facă și te vei convinge.
L-am abordat pentru acest interviu pentru că voiam o analiză a campaniei electorale pe alegerile prezidențiale de acum, din 2019. În câteva zile decidem cine intră în turul doi și totuși, noi nu știm ce candidat face ce. A fost cea mai anemică campanie electorală din 1989 încoace, suntem toți de acord cu asta, dar de ce?
Asta am încercat să aflu din acest interviu.
Am considerat că Vlad Tăușance are destulă experiență de comunicare politică, este analitic și poate fi destul de detașat și de critic, încât să facem împreună o analiză a celeor petrecute până acum și să încercăm să descoasem strategiile de campanie ale candidaților Klaus Iohannis, Dan Barna, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor și restul. Discuția a ajuns și la dezbaterea electorală aproximativă organizată de Europa FM, moderată de Moise Guran.
Este un interviu pentru absolut toată lumea. Nu am nici cea mai mică îndoială că vă va pune unele detalii și lucruri într-o altă perspectivă.

Dați play. Mergeți la vot apoi.

Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *