0

Vodafone, Sound of Cluj & Electric Castle. O campanie cu accent pe comunitate (P)

Am aflat de campanie acum vreo 2 săptămâni. Mi-a ajuns în inbox un comunciat de presă care, de altfel, mi-a și atras atenția. Cred că singurul care a avut puterea să o facă în ultima jumătate de an. M-au intrigat titlul și subtilul, pentru că asta trebuie să facă un comunicat de presă! Zicea așa:

 Vodafone lansează melodia Clujului la Festivalul Electric Castle

Prima melodie a Clujului va fi creată de un cunoscut DJ cu ajutorul sunetelor înregistrate pe străzile orașului și de către locuitori.

Și continua cu:

Vodafone România, sponsor al Festivalului Electric Castle, va crea prima melodie a Clujului, cu ajutorul sunetelor de pe străzile orașului și al celor înregistrate de către locuitori, care vor fi mixate de către cunoscutul DJ Shiver și apoi ascultate în cadrul festivalului. Cei care vor contribui la crearea melodiei pot câștiga 30 de invitații duble și 5 invitații VIP la Electric Castle*, care va avea loc în perioada 14-17 iulie, la Castelul Banffy din localitatea Bonţida, județul Cluj.

Pentru ca melodia să redea cât mai fidel atmosfera Clujului, Vodafone pune la dispoziție mai multe metode pentru a capta sunetele variate ale orașului. Astfel, cei dornici să contribuie la crearea piesei pot să înregistreze un sunet reprodus chiar de ei sau să încarce un fișier audio ori video înregistrat în prealabil pe site-ul www.soundofcluj.ro, lansat special pentru acest proiect.

L-am înregistrat pe-al meu. Am zis că trebuie să fac cumva ca măcar un sunet din ce fac eu să ajungă sub play-ul lui Shiver. Și-a ieșit asta:

(click pe link)

De ce vă spun despre campania asta? Pentru că e altfel. Pentru că e adaptată unei regiuni anume. Pentru că implică indivizii unei comunități să creeze ceva împreună. Pentru că are un scop și o finalitate. Pentru că aș vrea să văd mai multe campanii ca sta care pun accent pe comunitate și investesc în ea. De asta îmi place și scriu despre ea.

Screen Shot 2016-07-10 at 23.15.05

Altlef, și tu poți înregistra un sunet (sau mai multe) de 5 secunde pe soundofcluj.ro. Și-apoi să fii atent la ce mixează Shiver pe scenă! 😉 Timpul de execuție dureaza între 1 minut și… cât de mult vrei să aloci pentru o treabă bine făcută!

*consultați regulamentul de pe site

Marian Hurducaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *